© 2019 by Cubatura atelier
 

Projekt zakłada wykorzystanie kontenerów transportowych morskich 45' HC PW oraz 20' HC jako konstrukcji nośnej do stworzenia  budynku biurowego na wąskiej i długiej działce (2,8x15) w centrum miasta. Cztery kontenery zostały ułożone jeden na drugim w wyniku czego powstała wąska bryła, która stanowi uzupełnienie pierzei ulicy.
Układ funkcjonalny został podzielony piętrami. Pierwszy kontener (pierwsze piętro) to przestrzeń użytkowana przez oba biura, znajduje się w niej salka konferencyjna, aneks kuchenny i łazienka. Poziom drugi i trzeci to oddzielne biura z pokojami dla szefów i pracowników.
Ostatnia kondygnacja wykorzystujaca  najkrótszy moduł kontenerowy stanowi pomieszczenie wypoczynkowe z możliwością wyjścia na taras.

 

współautor: Agnieszka Mierzwa

TheSwallows.pl

logo cubatura
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon