© 2019 by Cubatura atelier
 

2

Punktem wyjścia do projektowania były szczególne wymagania ze strony inwestorów dotyczące wzajemnych powiązań pomieszczeń, stanowiące podstawę układu funkcjonalnego. Charakterystyczny kształt działki oraz sąsiedztwo lasu stały się czynnikiem determinującym do wypracowania otwarć widokowych z najważniejszych pomieszczeń budynku. Uzyskana bryła budynku stanowi zespół przenikających się kilku prostopadłościanów tworzących liczne podcienia. Dzieki zastosowaniu naturalnych materiałów oraz przenikających się form zieleni zaproponowana architektura budynku dobrze komponuje się z otaczającym ją krajobrazem.

współpraca: Agnieszka Mierzwa

TheSwallows.pl

1440 m

Dom jednorodzinny

okolice Bydgoszczy, 2015

logo cubatura
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon